Door de site te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies.
Betonrot reparaties

Waterschade

Waterschade kan worden veroorzaakt door neerslag die uw woning of het gebouw binnendringt via een lekkage van het dak of dakgoot.
Het kan ook zijn dat het water stroomt uit binnenshuis aanwezige afvoerpijpen, wanneer deze afvoerbuizen kapot zijn of verstopt zijn geraakt.

Tevens kan er waterschade ontstaan doordat water stroomt uit leidingen van de waterleiding of de centrale verwarming als gevolg van breuk, het springen door vorst of verstopping. Ook schade veroorzaakt door bijvoorbeeld een waterbed, aquarium of een omgevallen emmer water is waterschade in de zin van een verzekeringspolis.
Er zijn vele oorzaken waardoor waterschade kan zijn ontstaan.

In dat geval is het goed te weten dat u de waterschade kunt verhalen bij uw verzekeringsmaatschappij door middel van uw inboedel of opstalverzekering.

Heeft u waterschade aan het plafond, de wanden of het houtwerk?

• Waterschade kan door verschillende oorzaken ontstaan. Denk hierbij aan
• Waterschade door neerslag
• Waterschade door lekkende leidingen
• Waterschade door lekkende afvoeren
• Waterschade door een dak lekkage
• Waterschade door poreuze kitnaden of voegen 

In de meeste gevallen bent u via uw verzekeringspolis verzekerd tegen dergelijke schades. Dit wil niet zeggen dat alle lekkages verzekerd zijn. Zo sluiten verzekeraars veelal achterstallig onderhoud uit. Dit is bijvoorbeeld het geval bij lekkende kitnaden of voegen.

Om niet met onvoorziene kosten te komen zitten, kunt u het beste goed de oorzaak van tevoren achterhalen. Veel mensen gaan op onderzoek uit en zullen zeker bij lekkende leidingen of afvoeren in het wilde weg gaan hakken en breken. Door een goed onderzoek vooraf, zal veelal een aantal mogelijkheden al uitgesloten kunnen worden.

Waterschade aan schilderwerk of stucwerk? Waterschade aan plafond en wanden? Geen probleem, 079-Schilderwerken staat u graag te hulp. Wij kunnen direct de schade herstellen of zorgdragend voor een offerte voor uw verzekeringsmaatschappij.

Veelal zijn waterschades bij uw verzekeringsmaatschappij verzekerd op de inboedelpolis of opstalpolis. Indien de oorzaak van de waterschade (bijvoorbeeld een lekke leiding of afvoer) nog niet verholpen is, kunnen wij u hierbij eveneens bijstaan. Na droging van de lekkageplekken kan over gegaan worden tot het herstellen van de waterschade.
Veelal zal uw verzekeringsmaatschappij eerst een offerte wensen voor het herstellen van de waterschade. Wij kunnen deze natuurlijk voor u verzorgen. Daar wij voor veel verzekeringspartijen al werken.

Veel verzekeraars hanteren ook een eigen werkwijze. Dit houdt in dat sommige verzekeraars meestal een eigen aannemer in kunnen schakelen voor u. Vraag dit van tevoren na, want dat scheelt u geregel en ons scheelt dit ook tijd, aangezien wij anders de offerte voor niks op moeten maken. Let goed op! U heeft altijd het recht om een eigen aannemer te benoemen. U bent dus niet verplicht met de aannemer van de verzekeraar in zee te gaan.

Wij rekenen voor de offerte geen kosten. Enkel bij het niet doorgaan van de offerte, zullen wij kosten achteraf declareren. Deze kosten kunt u neerleggen bij uw verzekeraar. Maar hoe kunnen wij dan de offerte eerst gratis aanbieden. Nou simpel, als de opdracht doorgaat zullen wij u de offertekosten in mindering brengen op de eindnota. Met deze kosten dekken wij onze eigen gemaakte kosten en kunnen wij u en uw verzekeraar een goede service aanbieden.

U kunt bij 079-Schilderwerken terecht voor alle soorten herstel van waterschades.

Neemt u gerust vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie.